Verdachte rijdt 4x zonder rijbewijs

20/05

Foto: Politie

Tijdens een controle bleek de bestuurder van een bromfiets niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hier kreeg hij een bekeuring voor.

3 weken later werd dezelfde persoon wederom rijdend op een scooter aangetroffen in de binnenstad. Na controle bleek hij nog steeds niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Wederom werd de hardleerse bestuurder voorzien van een geldboete. Nog geen 10 minuten later werd door onze bedienaar van de camera’s in de binnenstad geconstateerd, dat de persoon zonder zich ergens iets van aan te trekken weer op de scooter in de binnenstad aan het rijden was. Op dat moment waren geen eenheden beschikbaar om in te grijpen. Toen de camerabedienaar even later de betrokken persoon voor de in totaal 3e keer zonder rijbewijs zag rijden op dezelfde dag, werd besloten de bestuurder aan te houden en de scooter in beslag te nemen.

De verdachte dient zich binnenkort te verantwoorden bij de Officier van Justitie voor het 4x rijden zonder rijbewijs, waarvan 3x op 1 dag.